Merrni para në vend të një kuponi!

Rimbursimi i biletës

 • Shërbimi i dedikuar ligjor
 • Ndihmë juridike
 • Regjistrim i shpejtë dhe i lehtë vetëm 1 minut

Apliko tani Special offer

Si funksionon?

 1. 1

  Fill in your details

  Ju plotësoni të dhënat e fluturimit tuaj së bashku me informacionin personal. Do të duhet vetëm një minutë.

 2. 2

  Attorney will do the work

  Brenda 24 orëve, një avokat i certifikuar i punësuar nga Skycop do të hyjë në detajet e çështjes tuaj dhe do të përgatisë një letër zyrtare të kërkesës.

 3. 3

  We send your case

  Më në fund, avokati do t'ia dërgojë letrën adresuesit të saktë - ju do të shtoheni në këtë email.

Kur një pasagjer mund të marrë një rimbursim?

Ju keni të drejtë për një rimbursim nëse ka ndodhur një nga rastet e mëposhtme:

Rregullorja (EC) 261 thekson qartë se një pasagjer ka të drejtën e rimbursimit për anullimin e fluturimit në rast se fluturimi i tij origjinal është anuluar. Duhet të ofrohet një fluturim alternativ dhe një pasagjer mund të kërkojë një alternativë tjetër nëse ai ose ajo preferon një gjë të tillë. Por nëse asnjë nga fluturimet e disponueshme nuk i përshtatet planeve të tij ose të saj të udhëtimit, një pasagjer mund të kërkojë një rimbursim të plotë.

Situata është në thelb e njëjtë me rimbursimin e fluturimit të vonuar – nëse fluturimi juaj është vonuar për më shumë se 5 orë, ju keni të drejtë të vendosni të mos fluturoni dhe të kërkoni rimbursim. Kjo për shkak se një vonesë prej pesë orësh është po aq e papërshtatshme sa një anullim.

Important! If your flight has been cancelled due to Covid-19, the airline must offer you an alternative flight or a full refund of your airfare. Our service will help you get your refund.

Get your refund

Pasi të dorëzoni këtë formular, do të merrni një email me informacione të mëtejshme.E rëndësishme!

Ngarkoni një dokument ku do të tregohen qartë informacionet e mëposhtme ose shtojeni në fushën "Detaje shtesë":

 • çmimi i biletave;
 • emri i plotë i pasagjerëve;
 • informacione për shitësin e biletave; platformën apo biznesin ku i bletë ato;
 • Numri i referencës së rezervimit (mund të gjendet në emailin e konfirmimit të rezervimit);
 • data e fluturimit, numri i fluturimit (p.sh. FR1001), linja ajrore

Vëmëndje: Ju lutemi vini re se ne nuk mund të garantojmë që rimbursimet do të lëshohen. Ka raste kur rimbursimet paguhen vetëm pas procedurave gjyqësore, të cilat mund t'i nisni më pas duke bashkangjitur edhe një letër të avokatit.
A ka një detyrim për një linjë ajrore që të paguajë një rimbursim në një afat kohor të caktuar?

Po. Nëse zgjidhni të merrni rimbursimin e fluturimit për udhëtimin tuaj, linja ajrore duhet të dërgojë rimbursimin brenda 7 ditëve. Duhet të paguhet me para në dorë, me anë të transfertës elektronike bankare, transfertave bankare ose çeqeve bankare. Përndryshe, linjat ajrore mund të ofrojnë kompensim edhe me anë të kuponëve të udhëtimit ose shërbimeve të tjera, por vetëm me marrëveshje të nënshkruar të pasagjerit. Nëse dëshironi të merrni rimbursimin tuaj në para, kontrolloni gjithmonë se cilat dokumente po nënshkruani përpara se të pranoni ndonjë kupon nga operatori.

Sa kohë do t’ju duhet për të marrë kthimin tim të parave nëse linja ajrore po e mban atë?

Meqenëse çdo situatë është pak a shumë e ndryshme dhe mund të jetë shumë specifike në disa raste, është e vështirë të vendosësh një term që do të ishte i saktë çdo herë. Në fakt, mund të ketë shumë faktorë të përfshirë, secili prej të cilëve mund të ndikojë në kohën e pagesës. Së fundi, ne nuk mund të garantojmë që rimbursimet do të lëshohen në çdo rast pasi mund të ketë situata kur rimbursimet paguhen vetëm pas procedurave gjyqësore. Për më tepër, mund të ketë situata ku ne nuk mund të bënim asgjë, p.sh. g. kur linja ajrore falimenton ose tani nuk ekziston asnjë mënyrë për të provuar se keni blerë një biletë për udhëtim me transportuesin ajror në fjalë.

Më dhanë para dhe një kupon për një shumë të vogël parash nga linja ajrore që më ka anulluar fluturimin. Edhe pse besoj se kam të drejtë kompensimi për një fluturim të anuluar sipas Rregullores (KE) Nr. 261/2004. A mund të paraqes ende një kërkesë?

Po. Thjesht plotësoni formularin tonë të kërkesës dhe ne do të shqyrtojmë rastin tuaj pasi të plotësoni të dhënat tuaja dhe të na siguroni dokumentet e nevojshme. Megjithatë, është shumë e zakonshme që vlera e kompensimeve të propozuara nga linjat ajrore është më e vogël se ajo që ju takon sipas Rregullores (KE) Nr. 261/2004. Edhe nëse keni marrë tashmë një kupon dhuratë, zbritje për udhëtim ose një shumë parash të propozuar nga linja ajrore, etj., ju prapë mund të keni të drejtë për kompensim të mëtejshëm sipas Rregullores, por ai mund të reduktohet, në varësi të vlerës së kompensimin që keni marrë tashmë. Nëse keni pranuar ndonjë formë kompensimi nga linja ajrore, ju lutemi na njoftoni në lidhje me të sa më saktë që të jetë e mundur, duke përfshirë informacionin për çdo dokument që ju është kërkuar të nënshkruani kur pranoni kompensimin.

Unë kam pranuar tashmë një kupon nga një linjë ajrore. A mund të më ndihmoni akoma me një rimbursim të parave nëse nuk kam përdorur ende kuponin?

Ndoshta jo, pasi do të ishte e vështirë të vërtetosh se nuk të është dhënë një zgjedhje tjetër edhe nëse një situatë e tillë ka ndodhur vërtet. Megjithatë, ju ende mund të na kontaktoni për të shpjeguar situatën tuaj dhe ne do të shqyrtojmë rastin tuaj.

Më dhanë zgjedhje të shumta për rimbursimin e fluturimit tim të anulluar. Një nga zgjedhjet e tilla ishte para vetëm për udhëtimet e ardhshme që vlen më shumë se çmimi që kam paguar për biletën. A ia vlen të zgjidhni një opsion të tillë?

Pavarësisht se ju takon vetëm ju të zgjidhni, këshilla jonë do të ishte të vlerësoni me kujdes çdo opsion së bashku me rastet e mundshëm në të ardhmen, p.sh. a nuk ekziston rrezik i madh që transportuesi ajror të falimentojë përpara se të mund të përdorni një kupon të tillë – apo do të konsideronit fare të udhëtoni me të. Ndonjëherë, veçanërisht nëse nuk keni nevojë të madhe për para për momentin dhe në të njëjtën kohë keni plane për të përdorur shërbimin e udhëtimit ajror në një të ardhme të afërt, mund të dëshironi të mbani kuponin e udhëtimit.

Pse është e vështirë të marrësh një rimbursim për biletën?

Të gjithë e dimë se e gjithë industria e udhëtimeve ka parë kohra shumë më të mira. Në fakt, nuk është sekret që edhe operatorët kryesorë në mbarë botën po përballen me një krizë likuiditeti. Si rezultat i kësaj, edhe linjat ajrore më të besueshme tani po përpiqen të shmangin çdo dalje të parave në të gjitha mënyrat e mundshme. Dhe ndoshta mënyra më e dukshme në të cilën ata po e bëjnë këtë është duke ofruar kupona udhëtimi në vend të rimbursimeve në para për fluturimet e anulluara.

Sa kushton shërbimi i rimbursimit të biletave?

Çmimi për shërbimin aktualisht është 25€ (+ TVSH e aplikueshme).