Дали вашиот лет беше нарушен?

Претворете го вашиот одложен, откажан или пререзервиран лет во надомест до 600 евра!

Контакти

Дали имате прашања или сакате да ве контактираме?
Пополнете го формуларот!

Пополнете го формуларот и ние ќе ве контактираме

Изберете пригоден канал за комуникација:

Колкав е законскиот надомест за вашиот нарушен лет?

Износот на надоместокот за барањето за лет што го добивате се одредува според растојанието на вашиот лет и може да биде €250, €400, или €600. Колку е подолг летот, толку ќе биде поголем надоместокот.

250

До 1500 km

400

Од 1500 km
до 3500 km

600

Повеќе од 3500 km

Кои се Правила за надомест
за лет на ЕУ?

Доживеавте
нарушување на летот

Прекините на летот се случуваат кога ќе се случи нешто необично со вашиот лет, поради што ќе пристигнете до дестинацијата подоцна од очекуваното (или воопшто нема). Најчестите типови на прекини се одложувања на летови, откажувања и пререзервации.

Вашиот лет беше
до/од ЕУ

Вашиот откажан лет беше од или во рамките на ЕУ Вашиот лет тргна од аеродром во земја на ЕУ и слета на кое било друго место во светот. Вашиот откажан лет пристигна во ЕУ и беше управуван од авиокомпанија на ЕУ.

Прекинот на летот беше по
вина на авиокомпанијата

Најпосле, летот е соодветен за надомест за прекин на летот во ЕУ само ако авиокомпанијата била одговорна за прекинот! Списокот на прекини на летот предизвикани од авиокомпанијата обично вклучува оперативни проблеми, технички проблеми со авионот, проблеми со ротацијата на авионот и други проблеми поврзани со авиокомпанијата.