Ne qëndrojmë në krah të Ukrainës

Fluturimi juaj u anulua?

Kërkoni deri në 600 € si kompensim për fluturimin tuaj të anuluar!

Kur keni të drejtë për një kompensim fluturimi të anuluar?

Ju keni të drejtë për një kompensim fluturimi të anuluar nëse plotësohen këto 3 kushte:

Fluturimi juaj i anuluar ishte për/nga BE

Fluturimi juaj i anuluar ishte nga ose brenda BE-së ose mbërriti në BE dhe operohej nga një linjë ajrore e BE-së.

Fluturimi i anuluar ishte faji i linjës ajrore

Së fundi, fluturimi kualifikohet për kompensim si fluturim i anuluar nëse linja ajrore ishte përgjegjëse për ndërprerjen. Ketu jane disa shembuj:

Sa mund të merrni kompensim për fluturimin e anuluar?

Kompensimi i fluturimit të anuluar varet nga distanca e fluturimit - sa më i gjatë të jetë fluturimi, aq më i madh është kompensimi.

Kur nuk keni të drejtë për kompensimin e një fluturimi të anuluar?

Ka disa rrethana në të cilat linjat ajrore nuk janë përgjegjëse për problemet e fluturimit - dhe fluturuesi nuk ka të drejtë për kompensim fluturimi!

Si funksionon e gjithë kjo?

Për të kërkuar kompensimin e fluturimit tuaj të vonuar nëpërmjet Skycop, ndiqni një proces të thjeshtë me tre hapa:

 1. 1

  Dërgoni kërkesën tuaj

  Duhen vetëm minuta për ta përfunduar! Në këtë mënyrë ju do të zbuloni kualifikimin tuaj paraprakisht - dhe shumën e kompensimit.

 2. 2

  Ne luftojmë për të drejtat tuaja

  Ekspertët tanë do të kontrollojnë me imtësi se sa kualifikoheni, do të kontaktojnë linjat ajrore, do të punojnë me autoritetet etj.

 3. 3

  Merrni kompensimin tuaj

  Pasi të marrim kompensimin, ne do t'ju transferojmë paratë, minus tarifën tonë. Ju nuk paguani nëse ne nuk fitojmë.

Pa fitore - pa tarifë

Në Skycop, ne punojmë sipas një politike pa fitim - pa tarifë. Pra, nëse keni përjetuar një problem me fluturimin, kontrollojeni atë dhe zbuloni nëse keni të drejtë për kompensim - është falas!

Pyetje të shpeshta

Cili ligj rregullon pagesën e kompensimit për fluturimet e vonuara apo të anulluara?

Të drejtat e pasagjerëve ajror dhe detyrimet e linjave ajrore janë të përshkruara në ligjin e BE-së me Rregulloren (KE) Nr. 261/2004. Dokumenti detajon rregullat për kompensimin dhe ndihmën për pasagjerët në rast të refuzimit të hipjes dhe anullimit ose vonesës së gjatë të fluturimeve.

Sa kompensim mund të pres për një fluturim të vonuar ose të anulluar?

Në varësi të distancës që keni planifikuar të udhëtoni, mund të prisni kompensim që varion nga 250 deri në 600 €.

Fluturimi im u anullua dhe linja ajrore më ofroi të më ridrejtonte përmes një fluturimi tjetër, i cili supozohej të nisej dy ditë më vonë. Kjo nuk përputhej me planet e mia dhe bleva bileta të reja me një kompani tjetër. A do të marr një rimbursim për këto bileta të reja?

Sipas Rregullores (EC) 261/2004, nëse pasagjeri refuzon fluturimin alternativ, akomodimin ose ushqimin dhe pijen që ofroi linja ajrore, linja ajrore nuk është e detyruar të rimbursojë biletat që pasagjeri ka blerë vetë – ose të rimbursojë çdo kosto tjetër që pasagjeri përjetoi duke refuzuar ndihmën e linjës ajrore.

Megjithatë, pasagjeri mund të marrë ende kompensimin e fluturimit dhe të marrë një rimbursim për fluturimin e anulluar.

Në cilat raste më takon vetëm 50% e kompensimit?

Nëse një pasagjer ka rënë dakord të zgjedhë një fluturim tjetër në vend të fluturimit të anulluar, linjat ajrore mund të ulin shumën e kompensimit deri në 50%, por vetëm nëse diferenca midis kohës kur pasagjeri duhej të arrinte destinacionin e tij dhe kur ai në të vërtetë e ka arritur atë, është më pak se 3 orë.

Unë nuk jam një qytetar i BE-së. A mund të pres kompensim për një fluturim të anulluar ose të vonuar?

Po. Pavarësisht nga kombësia e pasagjerit, rregullorja zbatohet për të gjithë pasagjerët që janë nisur nga çdo aeroport brenda BE-së ose kanë mbërritur në BE me një linjë ajrore të regjistruar në Bashkimin Evropian.

A ishte udhëtimi juaj me probleme?

Kthejeni fluturimin tuaj të vonuar, të anuluar ose të mbirezervuar në një kompensim deri në 600 €!