Ние сме со Украина

Дали вашиот лет беше пререзервиран? Надомест за пререзервиран лет

Барајте до 600 евра надомест за пререзервиран лет!

Кога имате право на компензација за пререзервиран лет?

Имате право на надомест за пререзервирање на авиокомпанија доколку прекинот ги исполнува овие 2 услови:

Вашиот пререзервиран лет беше до/од ЕУ

Вашиот пререзервиран лет беше од или во рамките на ЕУ или пристигал во ЕУ и бил управуван од авиокомпанија на ЕУ.

Колкав надомест може да добиете за пререзервиран лет?

Авиокомпаниите кои пререзервираат летови ви должат надомест во случај да ви биде забрането да се качите. Надоместокот за пререзервиран лет зависи од растојанието на летот - колку е подолг летот, толку е поголем надоместокот.

Кога немате право на надомест за пререзервиран лет?

Постојат неколку околности по кои авиокомпаниите не се одговорни за прекинот на летот - и летот не е подобен за надомест!

Како сето тоа функционира со Skycop?

Барањето на вашиот надомест преку Skycop е лесен процес во три чекори

 1. 1

  Поднесете го вашето барање

  Потребни се само неколку минути за да се заврши! На тој начин ќе ја дознаете вашата прелиминарна подобност - и висината на надоместокот.

 2. 2

  Ние се бориме за вашите права

  Нашите експерти темелно ќе ја проверуваат вашата подобност, ќе контактираат со авиокомпаниите, ќе работат со властите и така натаму.

 3. 3

  Добијте го вашиот надоместок

  Откако ќе го добиеме надоместокот, ќе ви ги префрлиме парите, минус нашиот надомест. Не плаќате ако не победиме.

Најчесто поставувани прашања

Летот ми беше пререзервиран. Кои информации треба да ги имам за да го докажам моето барање за пререзервација?

За да го поддржите вашето барање за пререзервација, треба да имате потврда за резервација на летот, карта за патување и каква било документација поврзана со политиките и процедурите за надомест на авиокомпанијата.

Можете ли да помогнете со надомест за изгубениот багаж?

Skycop може да ви помогне да побарате надомест за изгубен или оштетен багаж. Ве молиме контактирајте со нашиот тим за поддршка.

Може ли да ги следам активностите што ги превземаат специјалистите за надомест на Skycop за да го знам напредокот на моето барање?

Да. Само најавете се на вашата корисничка сметка за да го видите целиот процес, да проверите дали се потребни информации што недостасуваат и да видите други релевантни информации.

Може ли да добијам надоместок за забрана за качување поради пререзервација? Кои се моите други права?

Во овој случај, можете да очекувате:

 • Поврат на целосната цена на билетот во рок од 7 дена од датумот на инцидентот
 • Купете билет со следниот авион до вашата крајна дестинација, под слични услови
 • Изберете подоцнежен лет под слични услови.

Ако изберете да патувате на друга рута и мора да почекате, од превозникот се бара да ви обезбеди бесплатни оброци и пијалоци, два бесплатни повици, да ви дозволи да користите е-маил или да испрати бесплатен факс. Кога треба да чекате лет за една или повеќе ноќи – мора да ви биде одобрено бесплатно сместување во хотел, вклучувајќи превоз до/од аеродромот.

Како да знам дали имам право на надомест за лет?

Имате право на надомест ако вашиот лет бил прекинат поради вина на авиокомпанијата, а прекинот одговара на критериумите наведени во Регулативата (ЕЗ) бр. 261/2004. Најлесен начин да проверите дали може да добиете надомест од авиокомпанијата е да го пополните бесплатниот формулар за апликација на нашата веб-страна.

Мојот лет беше пререзервиран. Што да правам?

Претворете го вашиот одложен, откажан или пререзервиран лет во паричен надомест до 600 евра!