Ние сме со Украина

Припејд заштита за лет

Skycop Care

 • 0% наДоместок за неограничен број летови
 • Помош при надомест за лет
 • Барање приоритет
 • Помош при пропуштени летови
 • SmartDelay
 • Помош за дополнителни трошоци
 • Помош со изгубениот багаж
 • Премиум поддршка & помош

Земете го сега! Помош за изгубен багаж

Изберете го најдобриот план за вас

Само изберете го оној што одговара на вашите критериуми и бидете сосема мирни при вашето следно патување.

1-месечен план

€4.99
/ по лице
/ месечно
 • Неограничени летови за 1 месец
 • Барање приоритет
 • Премиум поддршка и помош
 • SmartDelay
 • Помош при пропуштени летови
 • Помош за изгубен багаж
 • Помош за дополнителни трошоци
 • 0% такса за надомест
 • Се наплаќа секој месец - 4,99 евра
 • Цена за 1 година - 59,88 евра
-20%*

3-месечен план

€3.99
/ по лице
/ месечно
 • Неограничени летови за 3 месеци
 • Барање приоритет
 • Премиум поддршка и помош
 • SmartDelay
 • Помош при пропуштени летови
 • Сега само 2,67 евра по патник!
 • Помош за дополнителни трошоци
 • 0% такса за надомест
 • Се наплаќа на секои 3 месеци - 11,97 евра
 • Цена за 1 година - 47,88 евра
*во споредба со 1-месечен план ако
се купи за да покрие 3 месеци
-46.6%*

1-годишен план

€2.67
/ по лице
/ месечно
 • Неограничени летови за 12 месеци
 • Барање приоритет
 • SmartDelay
 • Премиум поддршка и помош
 • Помош при пропуштени летови
 • Помош за изгубен багаж
 • Помош за дополнителни трошоци
 • 0% такса за надомест
 • Се наплаќа секоја година - 31,99 евра
*во споредба со 1-месечен план ако
се купи за да покрие 12 месеци
-32%*

6-месечен план

€3.40
/ по лице
/ месечно
 • Неограничени летови за 6 месеци
 • Барање приоритет
 • Премиум поддршка и помош
 • SmartDelay
 • Помош при пропуштени летови
 • Помош за изгубен багаж
 • Помош за дополнителни трошоци
 • 0% такса за надомест
 • Се наплаќа на секои 6 месеци - 20,40 евра
 • Цена за 1 година - 40,80 евра
*во споредба со 1-месечен план ако
купено за да покрие 12 месеци

Ексклузивни поволности за нашите најценети членови

0 евра такса за надомест

Добијте ексклузивна помош за време на процесот на надомест без никаков трошок! Добијте се за што имате право и заштедете на такса за надомест.

Помош при поврат на средства за летови

Овластен адвокат ангажиран од Skycop ќе ги разгледа деталите за вашиот случај и ќе подготви официјално писмо со барање до авиокомпаниите.

Помош при пропуштени летови

Надомест на аеродромски такси и трошоци, безбедносни даноци и давачки и доплати за гориво.

SmartDelay

Уживајте во бесплатен пристап до избраните салони на аеродромот ширум светот, кои нудат удобен простор за одмор при значителни доцнења на летовите.

Проблеми со багажот

Можеме да ви помогнеме да го побарате изгубениот или уништен багаж. Надоместокот може да ги покрие трошоците за куферот и личните работи внатре.

Помош за дополнителни трошоци

Можеме да ви помогнеме да добиете надомест за сите пари што сте ги потрошиле поради доцнење, откажување на вашиот лет или поради тоа што сте ја пропуштиле врската. Тоа вклучува хотелски трошоци или дополнително гориво.

Споредете заштита на летот

Квалификувани за услуги за советување
Целосна правна помош
Лесен процес на поднесување
Неограничена заштита на летање
Помош при пропуштени летови
Помош за изгубен багаж
Помош за дополнителни трошоци
Барање приоритет
SmartDelay
Премиум поддршка и помош
Износ на надомест
Цена на услугата
Најдобра опција
Членство во Skycop Care
1 месец, 3 месеци, 6 месеци, годишно
€250 - €600
€0
Без членство во Skycop Care
€250 - €600
Од 75 евра до 300евра + (плус соодветен ДДВ) *

Најчесто поставувани прашања за Skycop Care

Морав да купам билет од друга авиокомпанија за да стигнам до мојата дестинација. Може ли да барам надомест за дополнителни трошоци?

Сите дополнителни трошоци поврзани со доцнењето и наведени во Регулативата – хотели, оброци, пијалоци во разумни граници (зне шампањ или кавијар) – мора да бидат вратени од авиокомпанијата врз основа на сметките. Сепак, секоја авиокомпанија има различен начин да се справи со тоа.

Го купив мојот билет не директно од авиокомпанијата, туку преку агент. Дали се уште можам да поднесам барање за надомест?

Без оглед на тоа каде и како сте го купиле вашиот билет, доколку би патувале/патувавте на тој лет и имате билет со вашето име – можете да барате надомест.

Кога прекинот се смета за подобен, авиокомпаниите се сметаат за одговорни за прекинот на летот се поднесуваат барања до нив.

Веќе добив компензација од авиокомпанијата во форма на картичка за подарок, готовина и/или помошни услуги. Може ли да поднесам дополнително барање?

Да. Обично вредноста на надоместоците предложени од авиокомпаниите е помала од онаа на која имате право според Регулативата (ЕЗ) бр. 261/2004. Дури и ако веќе сте добиле купон за подарок, попуст за патување или предложена сума пари од страна на авиокомпанијата итн., сепак може да имате право на дополнителен надомест според Регулативата (ЕЗ) бр. 261/2004, но тој може да се намали, во зависност од вредноста на надоместокот што веќе сте го добиле.

Ако прифативте каква било форма на компензација од авиокомпанијата, ве молиме известете не што е можно попрецизно за тоа, вклучително и информации за какви било документи што сте биле замолени да ги потпишете при прифаќањето на компензацијата.

Колкав надомест може да очекувам за одложен или откажан лет?

Во зависност од растојанието што планиравте да го поминете на патувањето, може да очекувате надомест од 250 до 600 евра.