Ние сме со Украина

Редовно летате? Skycop Care ќе ги заштити СИТЕ ваши летови за одреден временски период без трошоци за вас! Информации за Skycop Care – Дознајте повеќе

Добијте надомест за нарушен лет

Барање за Надомест за лет - добијте надомест за нарушен лет до 600 евра!
  • Брзо и лесно
  • Без финансиски ризик
  • Барајте и за постари летови
За нас
Logo 0
Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4

Колкава е вашата законска компензација за вашиот проблематичен лет?

Skycop Care - заштита на вашите ондапред платени летови!

0% такси

Добијте ексклузивна помош за време на вашиот процес за надомест без никаков трошок! Добијте се за што имате право и заштедете на надоместокот за наградување.

Програма за упатување

Сакаме да бидеме сигурни дека сите добиваат најдобра услуга. Затоа сме подготвени да ве наградиме со до 60 евра за покани за пријатели!

Премиум помош

Помош при нарушени, откажани и пропуштени летови, изгубен багаж и дополнителни трошоци.

SmartDelay

Уживајте во бесплатен пристап до избраните салони на аеродромот ширум светот, кои нудат удобен простор за одмор при значителни доцнења на летовите.

Повеќе придобивки *

Подготвивме многу за нашите претплатници. Подгответе се да добиете додаток за e-sim, медицинско осигурување и многу повеќе!

*наскоро!

Како функционира сето тоа со Skycop?

01

Поднесете го вашето барање за лет

Потребни се само неколку минути за да се заврши! На тој начин ќе ја дознаете вашата евентуална подобност - и висината на надоместокот.

02

Ние се бориме за вашите права

Нашите експерти темелно ќе ја проверат подобноста, ќе контактираат со авиокомпаниите, ќе работат со властите и така натаму.

03

Добијте го вашиот надоместок

Откако ќе го добиеме надоместокот, ќе ви ги префрлиме парите, минус нашиот надомест. Не плаќате ако не победиме.

Како да добиете надомест?

  1. Соберете ги сите релевантни документи, како што се рутата на летот, картата за качување и каква било комуникација со авиокомпанијата во врска со прекинот. Ова е важно бидејќи ќе послужи како доказ за нарушувањето што се случило.
  2. Проверете дали ги исполнувате условите за компензација. Различни авиокомпании и околности имаат различни правила за компензација, па затоа е важно да разберете на што може да имате право пред да поднесете барање.
  3. Контактирајте ја авиокомпанијата што е можно поскоро и информирајте ја за прекинот и вашата желба да барате надомест. Имајте предвид дека може да има временски ограничувања за поднесување барање и колку побрзо ја известите авиокомпанијата, толку подобро.
  4. Обезбедете ја документацијата и информациите што ги бара авиокомпанијата за да го поддржите вашето барање. Ова може да вклучува работи како што се авионски билети, карти за качување и сите други релевантни информации што го поддржуваат вашето тврдење.
  5. Доколку авиокомпанијата одбие да надомести, може да контактирате со релевантните регулаторни тела или да ја пронајдете најдобрата компанија за компензација на летот за помош во следењето на вашето барање.

Разгледајте ги рецензиите на нашите клиенти

Решаваме повеќе проблеми со летотови

Знајте ги вашите права

Која е разликата помеѓу надомест и поврат готовина за билет?

Надоместокот е плаќање направено кон патник за непријатности или штети предизвикани од прекин на летот, додека поврат на средствата за билетот е враќање на цената на билетот за лет што не е остварен или е откажан. Компаниите за побарување за лет може да ви помогнат да добиете надомест од авиокомпанијата и враќање на средствата.

По колку време барањата на патниците се уште може да се извршуваат?

Барањара на патниците за надомест или враќање на средствата обично може да се извршат во одреден рок, како што се три години за летови во ЕУ, но тоа може да варира во зависност од јурисдикцијата и специфичната ситуација. Затоа, се препорачува да го поднесете вашето барање за надомест што е можно поскоро.

Како да добијам правда во случај на проблем со летот?

span style=”font-weight: 400;”>Ако авиокомпанијата не понуди задоволително решение, размислете да контактирате со релевантните органи како што се Одделот за транспорт или Европскиот центар за потрошувачи за помош или ангажирајте адвокат за надомест на летот. Алтернативно, може да ја делегирате целата напорна работа на една од компаниите за надомест на лет.