Ne qëndrojmë në krah të Ukrainës

Fluturoni rregullisht? Skycop Care do të mbrojë TË GJITHA fluturimet tuaja për një periudhë të caktuar kohore pa asnjë kosto për ju! Mësoni më shumë

Merrni Kompensimin E Fluturimit Tuaj Me Probleme

Kompensimi i Kërkesës për Fluturim - Merrni Deri në 600 € Kompensim për Fluturimin Tuaj të Ndërprerë!
  • Shpejt dhe Thjeshtë
  • Pa Risqe Financiare
  • Kërkoni Kompensim për Fluturimet E Vjetra
Rreth nesh
Logo 0
Logo 1
Logo 2
Logo 3
Logo 4

Sa është Kompensimi Ligjor për Fluturimin tuaj Problematik?

Skycop Care - mbrojtja e parapaguar e fluturimeve tuaja!

Tarifa 0%.

Merrni ndihmë ekskluzive gjatë procesit tuaj të kompensimit pa asnjë kosto! Merrni gjithçka për të cilën keni të drejtë dhe kurseni tarifën e shpërblimit.

Programi i referimit

Duam të sigurohemi që të gjithë të marrin shërbimin më të mirë. Kjo është arsyeja pse jemi gati t'ju shpërblejmë me 50 € për ftesat e miqve!

Asistencë premium

Asistencë për fluturimet e ndërprera, të anuluara, të humbura, bagazhet e humbura dhe shpenzimet shtesë.

SmartDelay

Shijoni akses falas në sallone të përzgjedhura aeroportesh në mbarë botën, që ofrojnë një hapësirë të rehatshme për t'u çlodhur gjatë vonesave të konsiderueshme të fluturimeve.

Më shumë përfitime*

Kemi përgatitur shumë shërbime për abonentët tanë. Bëhuni gati për të marrë kompensim e-sim, sigurim mjekësor dhe shumë më tepër!

*së shpejti!

Si Funksionon me Skycop?

01

Paraqisni Kërkesën tuaj për Fluturimin

Do t'ju marrë vetëm pak minuta kohë! Në këtë mënyrë do të zbuloni përshtatshmërinë tuaj paraprake – dhe sasinë e kompensimit.

02

Luftojmë për të Drejtat Tuaja

Ekspertët tanë do të kontrollojnë në thellësi përshtatshmërinë tuaj, do të kontaktojnë linjat ajrore, do të punojnë me autoritetet etj.

03

Merrni Kompensimin Tuaj

Pasi të marrim kompensimin, ne do t'ju transferojmë paratë, minus tarifën tonë. Nuk paguani asgjë nëse nuk fitojmë.

Si të Merrni Kompensim?

  1. Mblidhni të gjitha dokumentet përkatëse, si p.sh. itinerarin e fluturimit, kartën e imbarkimit dhe çdo komunikim me linjën ajrore në lidhje me ndërprerjen. Kjo është e rëndësishme pasi do të shërbejë si një provë e ndërprerjes që ka ndodhur.
  2. Kontrolloni nëse keni të drejtë për kompensim. Linja ajrore dhe rrethana të ndryshme, kanë rregulla të ndryshme për kompensimin, kështu që është e rëndësishme të kuptoni se çfarë të drejtash keni përpara se të bëni një kërkesë.
  3. Kontaktoni linjën ajrore sa më shpejt të jetë e mundur dhe informojini si për ndërprerjen dhe për dëshirën tuaj për të kërkuar kompensim. Ju lutemi të keni parasysh se mund të ketë kufizime kohore për të bërë një kërkesë dhe sa më shpejt ta njoftoni kompaninë ajrore, aq më mirë.
  4. Siguroni dokumentacionin dhe informacionin e kërkuar nga linja ajrore për të mbështetur kërkesën tuaj. Kjo mund të përfshijë biletat e fluturimit, kartat e imbarkimit dhe çdo informacion tjetër të rëndësishëm që mbështet pretendimin tuaj.
  5. Nëse linja ajrore refuzon t’ju kompensojë, ju mund të kontaktoni organet përkatëse rregullatore ose të gjeni kompaninë më të mirë të kompensimit të fluturimit për ndihmë në ndjekjen e kërkesës suaj

Njihuni me përshtypjet e klientëve tanë

Njihni të Drejtat Tuaja

Cili është Ndryshimi midis një Kompensimi dhe një Rimbursimi të Biletës?

Një kompensim është një pagesë që i bëhet një pasagjeri për shqetësimin ose dëmet e shkaktuara nga një ndërprerje fluturimi, ndërsa rimbursimi i biletës është kthimi i kostos së biletës për një fluturim që nuk është marrë ose është anuluar. Kompanitë e pretendimeve të fluturimit mund t’ju ndihmojnë si me kompensim ashtu edhe me rimbursim.

Pas sa Kohësh mund të Kërkohen ende Të Drejtat e Pasagjerëve?

Kërkesat e pasagjerëve për kompensim ose rimbursim zakonisht mund të kërkohen brenda një periudhe të caktuar kohore, si p.sh. tre vjet për fluturimet e BE-së, por kjo mund të ndryshojë në varësi të juridiksionit dhe situatës specifike. Prandaj rekomandohet të paraqisni kërkesën tuaj për kompensim sa më shpejt që të jetë e mundur.

Si Mund të Fitoj Drejtësi në Rast të Një Problemi Fluturimi?

Nëse linja ajrore nuk ofron një zgjidhje të kënaqshme, merrni parasysh të kontaktoni autoritetet përkatëse si Departamenti i Transportit ose Qendra Evropiane e Konsumatorëve për ndihmë, ose punësoni një avokat për kompensimin e fluturimit. Përndryshe, mund t’ia delegoni të gjithë punën e vështirë një prej kompanive të kompensimit të fluturimit.