Најдете ја вашата авиокомпанија

Правилата за компензација на летот на авиокомпанијата наведуваат дека патниците може да имаат право на паричен надоместок ако нивниот лет е прекинат поради вина на авиокомпанијата. Примери за прекини вклучуваат промени во времето на летот, откажувања и доцнења повеќе од 3 часа. Патниците исто така може да имаат право на компензација за прашања како што се забрането влегување во авион, изгубен или оштетен багаж и пропуштени врски.

Дознајте кога имате право на надоместок за лет од вашата авиокомпанија:: 

Aer Lingus

Air France

airBaltic

Austrian Airlines

British Airways

Brussels Airlines

EasyJet

Finnair

GetJet

Iberia

KLM Royal Dutch Airlines

LOT Airlines

Lufthansa

Norwegian Air Shuttle

Ryanair

Scandinavian Airlines SAS

SmartLynx Airlines

TAP Air Portugal

TUI fly Belgium

Turkish Airlines

Vueling Airlines

Wizz Air

Најдете го вашиот аеродром 

Одложувањата и откажувањата на летовите може да бидат предизвикани од проблеми на аеродромот од кој поаѓате или пристигнувате. Затоа, важно е да се знаат причините за можните нарушувања за да се избегнат стресни ситуации. 

Најдете го вашиот аеродром подолу:

Amsterdam Schiphol

Barcelona Airport

Charles de Gaulle

Dublin Airport

Düsseldorf Airport

Fiumicino Airport

Frankfurt am Main

Kastrup Airport

London Gatwick

London Heathrow

Madrid Airport

Manchester Airport

Munich Airport

Oslo Airport

Paris Orly

Stokholm Arlanda

Vienna Airport

Zürich Airport